La primera ascensió a la Costa Cabirolera

 

Els primers contactes a la Serra del Cadí es remunten a finals dels anys 60, però les veritables ascensions i travesses les vam fer a partir de 2001. Primer pel pas dels Gosolans i la Serra Pedregosa, desprès pujant al Comabona pel coll de Tancalaporta; però fins el 2006 no vam fer la primera ascensió a la Costa Cabirolera o Roca Punxeta, segons es contempli des de la vessant del Berguedà, o bé des de la Cerdana.

De fet, és el cim amb més aspecte de cim del Cadí, però no el més popular. Quan puges al Pas dels Gosolans, la tendència natural de molts excursionistes és anar al proper cim del Comabona o anar a la Serra Pedregosa per descendir cap al coll de les Bassotes.

En moltes ocasions, estant al Pas dels Gosolans ens preguntàvem quan es trigaria per arribar a la Costa Cabirolera des del pas i quina ruta o itinerari seria el millor; també si presentava alguna dificultat.

Llegides les guies semblava que tot plegat no tenia massa misteri excepte l’anomenat pas del cabirol per arribar a la carena prop del cim.

Així que a primers d’agost vam fer-ne la primera ascensió, però la mala fortuna em va deparar que fins arribar al cim tenia mal ajustada la càmera de fotos, de tal manera que la practica totalitat de fotos van sortir tan cremades que no se’n podia fer cap reproducció una mica potable.

Tot i així en el descens i abans d’arribar a la cabana i font de Cortils vaig poder fer una panoràmica que tan m’agrada en color com en blanc i negre. És en definitiva una icona d’aquesta primera ascensió.

Esta entrada fue publicada en Indrets, Una mica d'història. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *