Una imatge que m’acompanya des de ben petit

A tots els nens els agrada dibuixar. De petit podies dibuixar amb un llapis o bé dibuixar i pintar amb llapis de colors. Jo no era precisament massa creatiu en aquests aspecte, però en algun moment ho feia. I adorava les caixes de colors Caran d’Ache per una imatge d’una muntanya que jo trobava molt estranya o molt sorprenent. De fet, aleshores, no sabia com qualificar el Cervino o Matterhorn perquè era una muntanya que no podia veure en el meu entorn. Així que aquella imatge pertanyia a més a la imaginació, malgrat ser una fotografia, que no pas a la realitat.

Amb el temps aprens alguna cosa i constates que la muntanya en qüestió existeix, que està als Alps Suïssos però que si la veus per la vessant italiana canvia de nom i no té el mateix aspecte, ni de bon tros, encara que segueix sent imponent.

I quan et fas gran tens un desig irrefrenable de veure-la amb els teus propis ulls. L’he vist per les dues vessants però he trigat molts anys a fer-ho. I amb tot, encara, de vegades penso, que és una muntanya imaginada. Coses entre la ficció i la realitat que s’escapen completament.

Esta entrada fue publicada en Indrets. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *