Josef Sudek, la poesia sense paraules.

La llum difusa que entra per a finestra il·lumina un got amb una flor. Res tan senzill, misteriós i màgic alhora. Així és la fotografia de Josef Sudek (1896 -1976).

La primera impressió en veure les seves fotografies és que el temps s’atura de cop i volta, convertint-se en un silenci lleuger però gens efímer.

Era enquadernador però va perdre un braç a la primera guerra mundial i aquest fet va marcar el seu futur que el va decantar al mon de la fotografia de la mà del seu amic fotògraf Jaromir Funke . Li agradava passejar per Praga carregat amb una càmera i un trípode. I quan no passejava mirava per les finestres i es deixava seduir per la llum que hi entrava.

Viure en temps de conflictes el va portar a viure la fotografia com un contrapès a tots els elements agressius de la vida en temps de guerres, fent de la fotografia la poesia sense paraules:

“M’agrada explicar històries sobre la vida dels objectes inanimats, reflectir el misteri de les coses”.

“Tot el que ens envolta, viu o mort, adopta misteriosament multitud de variacions a la mirada d’un fotògraf boig, de manera que un objecte en aparença mort cobra vida a través de la llum o gràcies al seu entorn”.

Esta entrada fue publicada en Fotògrafs. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *