El petit estany de l’Orri (1974 – 2012)

Estany de l’Orri, octubre de 2006.

Situat a 45 minuts del refugi del Cap de Rec a Lles de Cerdanya, aquest petitíssim estany està situat a 2161 metres d’altura enmig de boscos i al peu de la Tossa Plana de Lles ( 2905 metres).

Estany de l’Orri i Cadí, juliol de 1974.

És un lloc ideal per fer una passejada que encara podem escurçar mes a l’estiu si agafem el sender que puja al llac des de la pista que uneix l’estació d’esquí de Lles amb la de Aransa.

Estany de l’Orri, febrer de 2002

Fotogràficament parlant no és l’estany més interessant de la zona, però hi ha dies, sobretot a començaments de tardor que si les aigües estan calmes i amb el sol més baix el reflex de la Tossa Plana fa més bonic.

Estany de l’Orri, juliol de 2003

La primera visita va ser en una ascensió a la Tossa Plana el 1974 (la ruta habitual al cim va del refugi de El Pradell directament al Pla de les Someres sense passar pel llac) però la resta de vegades ha estat un passeig matinal.

Estany de l’Orri, octubre de 2006

El sender que hi arriba travessa un gran bosc de pi negre on ocasionalment podrem veure algun isard, algun esquirol i en època de bolets ceps i altres espècies de bolets comestibles.

Estany de l’Orri, abril de 2007.

Estany de l’Orri, novembre de 2007

És bo d’anar-hi en qualsevol època de l’any, però des de finals de novembre fins a ben entrada la primavera es troba gelat.

Estany de l’Orri, juliol de 2008.

A l’estiu, amb les calorades d’agost la gent acostuma a banyar-si, malgrat estar envoltat de grans blocs de roca granítiques, perquè no és un estany massa profund i això fa que les aigües no siguin massa fredes.

Estany de l’Orri, desembre de 2009

És un dels indrets més freqüentats de la Cerdanya ( com l’estany de Malniu o el Prat del Cadí) per el seu fàcil accés i perquè, com ja he dit és una curta passejada de 200 metres de desnivell des del refugi de Cap de Rec.

Estany de l’Orri, maig de 2010

Estany de l’Orri, abril de 2012

Esta entrada fue publicada en Indrets. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *