Perafita i el seu Castell romàntic.

De mitjans dels anys 80 fins a finals dels 90 vaig compartir una petita casa adosada al Castell de Perafita, que l’anomenaven la masoveria. El castell és edifici romàntic bastit, probablement, a principis del segle XX. En el seu emplaçament hi havia hagut el mas Puig, documentat àmpliament des del segle XIII.

Es tracta d’un castell bastit en època contemporània amb nombrosos elements neogòtics donant un aspecte de chateau o castell centreuropeu. És un castell de planta quadrada format per nombrosos volums adossats. Està bastit amb murs de maçoneria de pedra amb carreus treballats delimitant les cantonades. Consta de planta baixa i dos pisos, tot i que les torres ubicades als extrems tenen dos nivells més i està coronat amb diverses teulades, les dues principals de les quals són de quatre vessants.

El castell queda envoltat per un jardí d’estil senyorial, amb grans arbres i diverses escultures repartides, quedant aquest delimitat per un mur de maçoneria de pedra que delimita una important extensió, quedant l’accés principal orientat a la carretera d’accés al poble i a una distància aproximada d’un kilòmetre aproximadament.

De tots els anys que hi vàrem anar durant els caps de setmana i vacances d’estiu en tinc fotografies, però les que potser tenen més gràcia son les que vaig fer en blanc i negre i la càmera panoràmica Horizon 202 el mes de gener de 1998. Vaig fer pràcticament un rodet i en aquesta entrada n’he seleccionat quatre, les més representatives

Esta entrada fue publicada en Indrets. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *