Una balconada amb dos estanys al circ d’Ensangents

El camí per arribar als estanys d’Ensangents comença a la borda del Tresà, a la parròquia d’Encamp. Continuarem l’ascens per un camí que s’endinsa al bosc. Durant el trajecte passarem per prats alpins, on podrem observar orquídies i cotoneres si fem l’excursió a la primavera o començaments d’estiu.


Posteriorment, arribarem al refugi d’Ensagents. A partir d’aquest punt seguirem un sender costerut a l’esquerra per arribar als estanys d’Ensagents. Tot el camí segueix el riu d’Ensagents per una bonica zona alpina amb vistes a les crestes de la Coma dels Llops i del Gargantillar.


Tot i que la ruta està indicada a partir del refugi és menys evident i pot portar a alguna confusió que ens desviï un xic del camí, encara que finalment al guanyar altura acabarem veient-los i redreçarem la ruta.


Els estany son poc freqüentats i tan sols vam veure excursionistes baixant del pic Alt del Griu o baixant dels cims propers, Ensangents o dels Llops.


El dia que hi vam anar era el clàssic dia d’estiu que comença força assolellat i va embolicant-se amb nuvolades amenaçadores, així que el retorn vam patir per si ens queia un xàfec, que finalment no es va produir.


Hi vam trobar dos estanys de mitjana mida força encalmats que permetien, fotogràficament parlant, versions en color i blanc i negre. De totes les panoràmiques que vaig fer en tinc una versió en color i un en blanc i negre.

Per a aquesta entrada he triat solament una de les dues versions, la que més em satisfà.

Esta entrada fue publicada en Indrets. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *