El bosc de mil colors i una sola ànima

Ara fa uns quants anys vaig trobar una aplicació per a confegir un mosaic amb una foto base i un grapat de fotos que confegien, com si diguéssim, els píxels de a imatge. Això va ser molt abans del projectes de Joan Fontcuberta amb el mosaic de petons i d’altres projectes que ara mateix anuncia Omnium Cultural.

La fotografia base ha de tenir una estructura molt senzilla per tal que el mosaic resultant tingui el seu què, perquè una foto complexa ens donaria un resultat un pel decebedor.

Vaig fer diverses proves finalment em va agradar una foto de tardor de la fageda de Santa Fe del Montseny que és la que presento en aquesta entrada, i que titulo El bosc de mil colors (un grapat de fotos) i una sola ànima (foto i natura).

L’aplicació en concret es deia MacOsaix i ara mateix ja no roda bé amb els nous sistemes operatius de Mac, i no ha tingut actualitzacions malgrat que encara es troba a la xarxa i es pot descarregar.

Actualment hi ha diverses aplicacions per a fer el mateix però no m’agraden tant com aquella. De totes les que hi ha ara recomano TurboMosic.

Tinc al cap triar de de les fotos de cada any una que serveixi de base per confeccionar un mosaic amb les fotos justament d’aquell any. Veurem si algun dia m’hi poso.

Esta entrada fue publicada en Fotos comentades. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *