Rosa Blanca, hiperrealisme quasi fotogràfic

Hi ha llibres, en aquest cas un àlbum il·lustrat, que són com fotografies que ens expliquen una història. Rosa Blanca és un llibre il·lustrat per Roberto Innocenti , amb unes lustracions hiperrealistes que ens situen a l’Alemanya de la Segona Guerra Mundial.

L’obra ve acompanyada, i amb l’aval, de prestigiosos premis, estudis, elogis de la crítica i, per sobre de tot, del nom d’un autor com Roberto Innocenti (Florència, 1940).

Rosa Blanca és una nena que observa com els soldat alemanys s’enduen famílies senceres dalt de camions. La nena voldrà saber que passa a la seva ciutat i on van a parar totes aquelles persones i famílies.

Gueto de Varsòvia, 19 d’abril de 1943. Foto de l’oficial nazi Franz Conrad

Acabarà descobrint l’horror dels camps de concentració i extermini nazis, i voldrà contribuir a la seva manera a alleujar el patiment d’aquella gent, sense saber el destí que tindrà per aquesta acció en el moment que els soldat nazis es retiren per la incursió de les tropes aliades.

Innocenti va documentar-se molt per il·lustrar aquesta història i és ben bé com si el lector estigués vivint la història allà mateix on passa. Fins i tot en una de les il·lustracions fa servir uns foto de Franz Conrad, un oficial nazi, feta durant el Gueto de Varsovia, fet que entronca amb l’hiperrealisme que comentava al començament d’aquesta entrada.

Aquest llibre es va publicar, de la mà de Loguez, a finals dels anys 80 i repescat ara per Kalandraka. Un d’aquest llibres classificats com a Infantils i juvenils que demostren que la literatura és per a totes les edats.

Esta entrada fue publicada en Una mica d'història. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *